Skip to content
Marlog AS
5 min read

Pressemelding - MarLog AS overtas av SR Group-konsernet og Nikolai Bakker

Stavanger – MarLog AS, et lokaleid selskap med en lang og stolt historie innen skipsagent- og logistikkvirksomhet til offshore-bransjen, kunngjør i dag at selskapet er blitt overtatt av SRG og Nikolai Bakker. Overtakelsen markerer en viktig milepæl for selskapet, som fortsetter sin vekst og utvikling innen tradisjonell skipsagent- og logistikkvirksomhet, samt skipsfendere.

MarLog AS ble etablert i 1997 av Magne Grønnestad og to andre gründere, og har siden starten vært en betrodd aktør for skipsfarten i Stavanger. Selskapets slagord, "Consider it Done!", har blitt synonymt med pålitelig service for sjøfolk og kontraktører i olje- og gassbransjen. I 2008 kom også Geir Røyneberg inn på eiersiden.

Ny daglig leder og eiere - samme fokus på kvalitet og verdier

Som et resultat av Magne Grønnestads ønske om å tre inn i pensjonisttilværelsen, har SRG og Nikolai Bakker, nåværende markedssjef i MarLog, blitt enige om å overta selskapet. Geir Røyneberg vil fortsette i sin nåværende stilling, mens Magne Grønnestad planlegger å gå av med pensjon i løpet av høsten 2024. Nikolai Bakker vil tiltre som ny daglig leder.

SR Tranport, det første selskapet i SRG, ble grunnlagt i 1983 og i dag har konsernet en sterk posisjon innen transport- og logistikkindustrien.

De nye eierne planlegger å drive MarLog videre med samme fokus på kvalitet og verdier som tidligere, uten større endringer for kunder, leverandører eller samarbeidspartnere. Selskapet vil opprettholde sitt sterke engasjement for pålitelighet, redelighet og tilgjengelighet i alle sine tjenester.

SRG vil eie 75% av aksjene i MarLog. Nikolai Bakker gjennom Batr Holding vil ha de resterende 25%.

Uttalelser

"Når jeg nå velger å selge livsverket mitt, var det avgjørende å finne en seriøs aktør som vil ta vare på både ansatte og kunder. Jeg er trygg på at SR Group og Nikolai Bakker vil sikre kontinuitet og vekst for MarLog i årene som kommer." Magne Grønnestad, grunnlegger av MarLog AS.

 

"Jeg har kjent Magne siden 80-tallet og har vært leverandør til MarLog siden selskapets oppstart. Vi ser frem til å bygge videre på det sterke fundamentet som allerede er lagt, og gleder oss til å samarbeide med Nikolai Bakker og teamet for å sikre fortsatt vekst." Bjørn Røstad, grunnlegger og konsernsjef i SRG.

 

"Jeg er utrolig stolt over at SRG har valgt å investere i oss. Med deres erfaring og støtte, ser jeg frem til å fortsette selskapets utvikling og realisere vårt potensial, spesielt innen utenlandssatsingen." Nikolai Bakker, påtroppende daglig leder i MarLog AS.

Om MarLog AS

MarLog har i dag kontorer og lager på Dusavik Base i Stavanger samt i Esbjerg, Danmark. Selskapet er spesialisert på logistikk, mobilisering og skipsagentvirksomhet til offshore-flåten. I tillegg har de etablert seg som en av Norges største aktører innen salg, utleie og service på skipsfendere.

Om SR Group-konsernet

Konsernet består i dag av 12 selskaper og 550 ansatte og opererer i dag fra flere lokasjoner, inkludert Tananger, Bergen, Mongstad, Kristiansund, Alta, Hammerfest, Gardermoen og Vestby (Moss). Selskapet er en ledende aktør innen transport, spedisjon, lager og terminaltjenester, samt global logistikk.

Kontakt

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Nikolai Bakker, MarLog AS, tlf.: +47 970 01 700

Bjørn Røstad, SRG, tlf.: +47 916 65 500

avatar
Markedssjef / Marketing Manager